Lunch föreläsning

Har precis hängt med mr Gothia him
Self, Dennis Andersson. Var med honom på Ullevi där han skulle hålla en föreläsning om GothiaCup. Mycket trevligt och inspirerande.
Han var grym och körde på mycket goa historier som gick hem hos de äldre.. Sen att pensionärerna hade mobiler på och störande pipande mat och sovklockor, det var ju en annan femma..


Godmorgon

Har precis anlänt till Gothia cup Academy. Sitter här i lugnan ro och njuter av en god frukost. Det är mörkt och mysigt....
Så nu när jag skrivit halva inlägget, kom Häckens tränare in och sätter sig och käkar frukost med mig. Så nu har vi haft fotbollssnack. Dags och börja jobba nu.


Kollektivt?

Hum, skulle som sagt börja åka kollektivt idag. Gick sådär.. Skulle gå hemifrån vid 06:00 och kommer på att jag glömt min plånbok i Daniels bil igår. panik.. Han hade en halvtimme tidigare kört till jobb och var påväg till Göteborg. Tur jag har en sådan underbar pojkvän som vänder tillbaka. Räddaren i nöden. Idag är det lastbilen som gäller, så nu sitter vi här och myser tillsammans. Kanske hinner i tid ändå.. Får väl se om jag lyckas åka kollektivt hem senare idag :) wish me luck!


My Office

Såhär ser det ut vid mitt skrivbord på Gothia cup :) mycket förberedelser inför innebandycupen. Många dagliga telefonsamtal, mail och möten. Nu sitter jag i bilkö vid tingstadstunneln. Sista dagen med bil. Imorgon bil det kollektivt. Så skönt! Nä, nu börjar kön röra sig. Mot nordstan för shopping. Ciao!


Första advent

Första advent. Idag har varit en riktig mysdag. Vaknade upp hemma hos mamma och pappa. Åt frukost med dem, sen hjälpte vi (jag och min kille) till och ta ner julsakerna från vinden. Så nu är ljusstakarna och stjärnorna uppe på sin plats. Vi får hjälpa mamma med hennes julestök så mycket vi kan nu när hon fått diskbrock. Det är så sjukt synd om henne. Hon kan knappt röra sig och är helt förtvivlad nu innan jul. Det blev en mysig dag med julmusik och pynt. Lite senare på eftermiddagen kom min lillasyster hem så då bestämde vi oss alla för att dra in och käka middag på restaurang Haket i Helsingborg. Så fantastiskt god mat. Tog en snabb runda genom blåsiga kullagatan, handlade lite brända mandlar sen tog stormen över och vi körde hemåt..
Kolla vilken sötis, honom har jag saknat. Välkommen upp ur jullådan :)

Det blåser

Vi sitter i bilen tillbaka till Borås nu från Helsingborg nu. May god be with us. Stormen Berit är inte alls glad, och rycker snart sönder rutan här bredvid mig. Hon är en aning läskig. Men vi kämpar på. Jag får väl lita på min pojkvän som säker chaufför och hoppas vi kommer hem ikväll...
Hittade en passande bild här, förutom att det är en aning kallare nu och blåser så in i bomben..

Helg


I förmiddags var jag på stan och käkade en mysig frukost med en utav mina bästa vänner. Nu iväntar jag min pojkvän, därefter ska vi ikväll bege oss till min moster med familj för Thanksgiving dinner. Det kommer bli en riktigt härlig kväll. Sedan blir det sleepover hos mina föräldrar. Så det blir en mysig familjedag imorgon med julepynt hemma i Glumslöv. Underbar helg! Nu medan jag väntar ska jag återgå till mina studier....

Helsingborg

Äntligen träffat min störda fantastiska underbara klasskompis Johanna, som jag saknat så mycket. Tufft att vara utan klassen. Nu har vi vårt traditionella idol mys, käkar gott & dricker vin. Skål trevlig kväll :)


Föreläsning..

Varit på föreläsning på Örenäs Slott idag och lyssnat på Lena från Gothia Cup. Den var riktigt bra. Handlade mycket om hur du kan starta upp en turnering och resans gång. Men en sak jag inte kan släppa är hur otroligt mycket arbete dem lägger ner, men framför allt hur mycket hjärta de arbetar med. Read & enjoy: Gothia cup är Sveriges största årliga evenemang. Det är internationell ungdomsfotboll med glädje och kvalité. De har en mission: Att vara en mötesplats för ungdomar oavsett religion, kultur eller hudfärg. Gothia är så mycket mer än bara fotboll. Att få höra vad de gjort för barnen i bl.a. Kongo gör mig varm i hjärtat. Ett Gothia Cup center. De är för att ge tillbaka något till de som inte har råd eller möjlighet att ta sig till Sverige och vara med i turneringen. De har skapat en plats där barnen känner sig trygga. Visst står fotbollen i centrum men det finns även andra aktiviteter för alla. Varje år skickas två containrar fyllda med material till Kongo. Det är så fint! Det är inte bara vinster och intäkter som räknas, det är något som ligger bakom som är så mycket större. Hjärtat, själen och kärleken!

Godmorgon

Oj klockan ringde 05:07.. Det var tidigt, men hoppade upp ur sängen eftersom jag har ett fantastisk möte på örens slott hemma i Glumslöv idag. Wihoo. Så right now: påväg mot Skåneland med Gothia Cup, awesome!
Annars har natten bestått av slagsmål.
Har fått två rejäla örfilar av min pojkvän inatt, den jäkeln. Undrar vad han drömde? Haha.. Mysigt att få gå upp samtidigt idag och äta frukost tillsammans.
Äh, nu måste jag fokusera på vägen.
Ciao bellos!

Fin start på morgonen med ett fint ordspråk:


Mys..

Nu har vi myskväll. Kollar X-factor och dricker glögg. Har käkat tacos tidigare ikväll. Nu blir det snart bingen..upp riktigt tidigt imorgon.
Over & out!


last night, today, tomorrow

Idag har jag varit back on track, jobbade bara halva dagen igår pg.a. min elaka tand. Men igår kväll fick jag lite proffshjälp av min tandläkarevän Johanna, så hon satte en spruta i tandköttet och fixade bakteriedödande. Därefter hade vi en jättemysigt kväll hos henne och käkade tapas och snackade skit. Sov på hennes soffa och hade nära till jobb idag.

Spännade dag på Gothia idag. Ett eventmöte och ett marknadsmöte. Det känns kul att få omsätta mina teoretiska kunskaper i praktiken.

Imorgon blir det jobb på hemma plan. Gothia goes Skåne. Närmre bestämt Örenäs Slott . Snacka om hemmaplan. Ska bli skitkul. Så imorgon i bilen ner blir det till att intervjua Gothia cups turneringsledare, Lena Rönnefors. Exciting!

Ska bli skönt att slippa Göteborgstrafiken imorgon. Visst att jag hade blivit förbered men Oh my god.., Hellooo trafic. Har nu kommit på att jag aldrig kommer bosätta mig i Göteborg. Inte om jag måste åka genom Tingstadstunneln varje dag i alla fall.

That´s all. Avslutar med en sommarbild, of to work... Goodnight!


& the winner is...

TEAM 2!
Shit vad grymt. Vinnare av gårdagens tävling på Gothia Cup. Jag kan ju inte annat än att känna mig lite nöjd. Jag som inte trodde jag kunde laga mat. Svingrymt jobb av mig, Rogge & Tompa :)
Idag är jag dock mindre nöjd. Sitter hemma för jag inte sovit många bluders inatt. Min visdomstand is killing me. När jag sväljer känns det som en kniv skär i halsen och så fort jag öppnar munnen stramar hela tandköttet vid tanden & värken så in i bomben. Det är inflammerat och det känns som en liten böld längst ner i munnen. Mums, härligt, jättekul. Not!
Trist att behöva vara hemma andra dagen på LIA:n. Jag knarkar tabletter & dränker mig corsodyl idag, hoppas på bättring. I morgon ska jag till tandsköterska Joja, som ska ta hand om mig. Men hoppas ändå det har lagt sig en aning så jag kan jobba.
Nu till något kul..Glömde berätta igår att jag fått jobb (en vecka). Jag arbetar nu under praktiken med Gothia cups innebandy turnering, så första veckan i januari ska jag vara här uppe & jobba med den. Väldigt roligt.
Äh, ska försöka göra lite nytta utav denna dagen ändå, har en del studier att ta tag i...

Första dagen på Gothia Cup

Först dagen på LIA:n avklarad. Kommer in tidigare än alla andra som jobbar där på Gothia/Häcken. Sätter mig i restaurangen och väntar. Vad händer? Hela BK Häckens A-lag kommer in och sätter sig runt mig & käkar frukost. Hallå grabbar…

Har haft en härlig första dag. Gått runt och hälsat på alla. Rekat stället.. Super schysst. Första dagen bestod utav av sätta mig in i allt. Hemsida, mail, telefon, möte. Lagom förstadags uppgifter. Kl 15 var det no more job. Utan då var det tävling som gällde. Sammanhållning mellan Häcken & Gothia. Väldigt spännande. Vi blir uppdelade i lag. Jag hamnar med två äldre fantastiska herrar. Tävlingen- Masterchef. Haha, jag som är sämst på att laga mat. På tid fick vi varsin matkasse som vi skulle göra en förrätt och en huvudrätt utav. Men shit vad alla var grymma. Var riktigt imponerad över mig själv. I can cook. Eller hade jag bara jävligt tur just idag. Alla rätter såg i alla fall väldigt proffsiga ut och bedömdes av styrelsen på sex personer. De skulle betygsätta upplägg och smak.

Haha, fantastisk första dag...


Mot Göteborg och Gothia Cup

 

Sitter nu på tåget upp till Göteborg. Brukar skoja om att det är min andra hemstad. Har varit där uppe så mycket. Bl.a. lirat Gothia Cup fem år i rad. Det är faktiskt därför jag nu återvänder till Götet. Har nämligen fått praktikplats eller LIA (lärande i arbete) som vi kallar det på Akademi Båstad just på GothiaCup. Jag är så excited for tomorrow...


Skola

Har redan hunnit avslutat förstakursen, som var Turistnäring. VG i kursen. Ja tack! Det var viktigt för självkänslan. Det var för mig ett litet bevis på att jag faktiskt valt rätt utbildning. Det är så mycket roligare att studera när det är något jag är intresserad av. Jag älskar skolan. Tänk att få ha den här känslan, att när det är fredag eftermiddag och skolan är slut börjar jag nästan gråta. Jag vill inte gå hem och ha helg. Jag vill vara kvar i skolan. Underbart är det.

Har gått i skolan sedan september och vi i klassen har haft så skoj ihop. Vi har varit på studieresa i London. Det var awesome. Vi har dessutom haft grymt bra gästföreläsare. De är så intressant och väldigt givande varje dag. Ska framöver i bloggen gå in lite närmre på våra gästföreläsare och uppdatera er bättre om vad jag pysslar med in school. Men jag hoppas ni tror mig. Det är så fantastiskt underbart att studera på Akademi Båstad. Love it big time!

 

Här kommer några få bilder från London och några utav mina underbara classmates.


Emma Lang

Emma Lang goes emmslang. Studerar på Akademi Båstad. Där läser jag Turism och Service TRAC diplomerad koordinator. Tänkte uppdatera mina två studieår där genom min blogg här. Det är en fantastisk utbildning där jag får träffa föreläsare direkt från näringslivet nästan dagligen. De kurser jag läser är:

Turistnäring

Marknadskommunikation

Destinationsutveckling

Företagsekonomi

Hotellverksamhet

Projektledning och event

Reseproduktion och försäljning

Hållbarutveckling

Organisation och ledarskap

Trainée

Jag ser framemot dessa två år. Har hamnat i världens bästa klass. Det är sektvarning på oss, men på ett bra sätt. Följ mig här på min resa mot min ljusa framtid..

 


Hej

my new life starts here!

RSS 2.0